8-Daagse Rondreis Israël met huurwagen | Mira Tours - Reisbureau Haacht

ISRAEL, HET HEILIGE LAND
Rondreis met huurwagen

Reizen naar Israel zitten in de lift. Geen wonder want Israël heeft heel wat te bieden op een kleine oppervlakte. Dichtbij en mogelijkheid tot een korte vakantie. Rijk aan cultuur en traditie. Ook ideaal voor families en avontuurlijke koppels. Ontdek alle mogelijkheden …

Recept voor een fenomenale reis

Een bezoek aan de Dode Zee en de heilige stad Jerusalem zijn vaak de basis van een reis naar Israël. Doe daar dan nog eens een leuke mix aan vissersdorpen, historische steden, Romeinse ruïnes, hippe moderne steden, woestijnen, uitgestrekte meren, burchten van kruisvaarders, unieke landschappen en heel wat leuke activiteiten en je hebt een recept voor een fenomenale reis.

8-Daagse Rondreis Israël met huurwagen | Mira Tours - Reisbureau Haacht

8-Daagse Rondreis Israël met huurwagen | Mira Tours - Reisbureau Haacht

Programma 8 dagen / 7 nachten

DAG 1 – VLUCHT NAAR TEL AVIV
Aankomst op de luchthaven en pick-up van de huurwagen. Rit naar en intrek in het gekozen hotel in Tel aviv.

DAG 2 – TEL AVIV – CAESAREA – HAIFA
Na het ontbijt bezoek aan de Bauhaus-wijk van Tel Aviv. Deze levendige stad staat op de Unesco-werelderfgoedlijst sinds 2003 en is een mengeling van traditionele en avant-gardistische architectuur. Verdere rit langsheen de kust naar Caesarea. Bezoek aan de Romeinse overblijfselen en het Kruisvaardersfort. Vervolgens naar Haifa, één van de 2 havens van Israël. Stadtoer met bezoek aan : Bahai-tempel, Persische tuinen en de Karmelberg met z’n prachtige uitzichten over de havenstad en zijn baai. Overnachting te Haïfa.

DAG 3 – HAIFA – SAFED – GOLANHOOGTE – NAZARETH
Na het ontbijt rit richting het noorden naar Safed, gelegen in de Hula vallei en de stad van de Kabala. Hier bezoekt men een synagoge en een gemeenschap van kunstenaars. Vervolgens Rit naar de Golanhoogte. Bezoek aan de vroeger Syrische versterkingen en de Druzische dorpen. Halte in het wijnhuis « Golan Heights Winery », dat één van de beste wijnen van het land maakt, dankzij de gekregen wijnstokken van Baron de Rotschild. Vervolgens naar Nazareth om er de Christelijke heiligdommen te verkennen.

Middagmaal en bezoek aan het museum en het historische dorp. Men ontdekt er oude rotswoningen uit Christus’ tijd, de Basiliek van de Aankondiging, gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen, en de bijhorende werkplaats van Sint-Jozef. Overnachting in Nazareth (mogelijkheid om eventueel ook te verblijven te Safed in de Villa Galilee).

DAG 4 – NAZARETH – TABGHA – CAPERNAUM – MEER VAN TIBERIAS
Na het ontbijt bezoek aan het Internationaal Centrum van Maria Van Nazareth, gebouwd op de grondvesten van het huis van Jezus. Rit naar het Meer van Galilea (of het Meer van Tiberias). Vervolgens rit naar Tabgha, de site waar Jezus de broden en vissen vermenigvuldigde om de 5.000 hongerigen te spijzen. Dit tafereel wordt uitgebeeld in een mozaïekvloer in de kerk. Verder naar Capernaum, de stad waar Jezus zich vestigde nadat Hij Nazareth had verlaten. Bezoek aan de overblijfselen van de oude synagoge en het Huis van Sint-Pieter en het museum. Overnachting te Tiberias aan de oevers van het meer.

DAG 5 – JERUZALEM
Rit naar Jeruzalem en de Olijfberg met z’n indrukwekkende panorama’s op de stad. Halte bij de Paternoster Kerk, bezoek aan de tuin van Gethsemane en de Kerk der Doodsangst. Ontdekking van de Oude Stad met de Klaagmuur (de Kotel) en het Tempelplein met z’n moskeeën. Een must is uiteraard de Joodse wijk, Via Dolorosa (de Kruisweg) en uiteraard de Heilige Grafkerk. Overnachting te Jeruzalem.

DAG 6 – JERUZALEM
Na het ontbijt bezoek aan Yad Vashem, het officiële Israëlische monument ter nagedachtenis van de miljoenen slachtoffers van de Holocaust. Halte aan de Knesset, het Israëlische parlement, en de vijf meter hoge menora of zevenarmige kandelaar aan de overkant. Bezoek van het Israel Museum, waar meer dan 200 fragmenten van de Dode Zeerollen worden bewaard. Nadien bezoek aan de lokale markt van Machane Yehuda en aan het Benedictijnenklooster van Abu Gosh, een dorp waar Joden en Palestijnen in perfecte harmonie samenleven. In het klooster merkwaardige ontmoeting met Pater Olivier, een zeer gemoedelijke persoon die de nadruk legt op het begrip « respect voor elkaar ». Mogelijkheid om het wijnhuis Zora te bezoeken dat bekend is voor z’n Bijbelse wijn. Overnachting in Jerzalem.

DAG 7 – MASSADA – DODE ZEE – TEL AVIV
Rit naar Masada. Met de kabellift bereikt men de citadel. Het was de laatste vesting van de Joodse Zeloten tijdens hun oorlog tegen de Romeinen. Bezoek aan de opgravingen, de paleizen van Herodes, de synagoge, het badhuis… Geniet van de adembenemende uitzichten op de vallei (waar het Romeinse kamp werd opgetrokken) en de Dode Zee. Afdaling met de mogelijkheid om gewichtloos te drijven in de zeer zoute Dode Zee, de laagste plek ter wereld. Rit naar Tel Aviv. Aankomst en intrek in het hotel.

DAG 8 – TERUGVLUCHT
Drop-off van de huurwagen aan de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Troeven van deze reis

  • Vooral karaktervolle logies als verblijf
  • Chauffeur en/of Frans- of Nederlandstalige gids mogelijk mits toeslag
  • Bezoek aan wijnhuizen
  • Bezoek aan de highlights en minder bekende sites
  • Mogelijke verlenging in Israël en/of Jordanië

Korte vakantie mogelijk vanaf 4 dagen combinatie Tel Aviv – Jerusalem!

Prijs

Vanaf € 1720 p.p.

Meer informatie of reserveren?

Contacteer ons

haacht@miratours.be of 016 600 600

Of op vakantie met het gezin in Israël?

  • Kayaktocht op de Jordaan-rivier
  • Bezoek aan de tunnels onder de Klaagmuur
  • Tiberias-meer: boottocht, paardrijden en wandelingen
  • Schattenjacht in het Israël Museum

 

8-Daagse Rondreis Israël met huurwagen | Mira Tours - Reisbureau Haacht

Meer informatie of reserveren?

Contacteer ons

haacht@miratours.be of 016 600 600