Rondreis Chili Argentinië met expeditiecruise | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300

Rondreis Chili-Argentinië met expeditiecruise

Cosmic Travel - Colours Latin America | Mira Tours - Reisbureau HaachtPatagonië, het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, omvat zowel Chili als Argentinië. Het is een gigantisch, uitgestrekt gebied. Een perfecte mix van Noorwegen, IJsland, Alaska, Nieuw-Zeeland en de Zwitserse Alpen, maar dan in een epische schaalvergroting. Met desolate, onaangetaste en uitgestrekte landschappen en oneindig gouden steppes waaruit messcherpe graniettorens rijzen. Met ondoordringbare wouden waar water nog puur te drinken is uit de vele azuurblauwe rivieren en meren. Wandel op en rond actieve vulkanen en laat je betoveren.

Argentinië: eindeloze vlakten met extreme mogelijkheden

De tango dansen in Buenos Aires. Genieten van de watervallen en het regenwoud rondom Iguazu. De Ibera Marshlands. De plaatselijke cultuur opsnuiven in de Puna van de Andamanse hooglanden, Iruya en de roodgekleurde canyon in Talampaya. Klimmen en paardrijden in het Andesgebergte. Wijn proeven in de Aconcagua in Mendoza. Op softadventure gaan in het Lake District Bariloche en San Martin de los Andes. Zeezoogdieren en vogelkolonies spotten in Valdes Peninsula. Of op tocht naar Bahia Bustamante of Puerto Deseado, de gletsjers van het Los Glaciares National Park? Keuze te over.

Chili: land waar de aarde eindigt

Van het noorden tot het Antarctische uiteinde van Chili doorkruis je woestijnachtige droge landschappen, groene weelderige weilanden en dichtbegroeide bloemrijke bossen. Om te eindigen in de verlatenheid van een polair landschap. Bedekt met eeuwige sneeuw.

Patagonië ontdekken?

Cosmic Travel stippelt een route uit die volledig aan jouw wensen voldoet. De ideale reisperiode is van oktober tot maart. Nagenoeg de enige manier om legendarische plaatsen te ontdekken langs de Straat van Magellaan, Vuurland en de mythische Kaap Hoorn, de onherbergzame toegangspoort tot Antarctica. En de plaats waar de Stille en de Atlantische oceaan elkaar ontmoeten. Vanaf de aanlegplaats aan Kaap Hoorn klim je langs een houten trap naar de top.

Hoog op de rotsklippen wacht je een overweldigend uitzicht op het nationaal park, UNESCO Wereldbiosfeerreservaat. Met onder meer het bekende Albatros Monument, een lichttoren en kapel.

Naast de prachtige natuur, vind je aan boord comfortabele cabines, interessante lezingen en lekkere Chileense gastronomie. De dagelijkse excursies gebeuren veelal met zodiak (of om aan land te gaan) en onder begeleiding van ervaren gidsen.

Ons voorstel:

(dat we graag uitwerken op maat)

Dag 1

Aankomst in Santiago de Chile. Met tijd om de stad te bezoeken. 1 nacht.

 

Dag 2

Vlucht naar Punta Arenas en verder naar Torres del Paine. Het nationaal park Torres del Paine, Unesco biosfeerreservaat, is één van de mooiste in Chili. 3 nachten.

 

Dag 5

Reis dieper in Patagonië aan boord van de Stella Australis. Fascinerende cruise naar Ushuaia (Fjords of Tierra del Fuego).

  • Vertrek: elke zaterdag
  • 4 nachten
  • Stops: Punta Arenas, Ainsworth Bay – Tuckers Islets, Pia Glacier – Glacier Alley, Kaap Hoorn – Wulaia Bay, Ushuaia

 

Dag 9

Aankomst en verkenning van Ushuaia. 1 nacht.

 

Dag 10

Vlucht naar El Calafate en de actieve gletsjer Perito Moreno in het Los Glaciares National Park. De ijsmuur heeft een hoogte van 50 m, een lengte van 5.000 m en verplaatst zich dagelijks 1,5 m. Maak een trekking door de gletsjer. De volgende dag kan je naar de Estancia Cristina, een topper! 3 nachten.

 

Dag 13

Vlucht naar Buenos Aires, het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ en kosmopolitische bakermat van de tango. 2 nachten.

 

Dag 15

Terugvlucht vanuit Buenos Aires.

 

Meer informatie?

haacht@miratours.be of 016 600 600