13-daagse rondreis Thailand | Mira Tours - Reisbureau Haacht

13-daagse Rondreis Thailand
Footprints in the Orient - The Asia Collection | Mira Tours - Reisbureau Haacht

Van aan de bruisende wereldstad Bangkok tot aan de boeddhistische tempels van Thailand. Deze 13-daagse rondreis brengt je door heel Thailand en zijn prachtige natuur, culturele binnenland en ontmoetingen met de hartelijke bevolking. 

 

Programma:

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Een vertegenwoordiger van onze lokale agent wacht je op bij de luchthaven van Bangkok. De rest van de dag kan je vrij besteden. Zo kan je tot rust komen in het hotel of de binnenstad van Bangkok op eigen ritme ontdekken.

 

Dag 2: Wat Arun Bangkok

Doorkruis de kanalen en rivieren van Thonburi op een traditionele boot. De boot houdt halt aan het Museum van de Koninklijke Boten en de Tempel van de Dageraad (Wat Arun). Na de middag bezoek je de indrukwekkende boeddhistische tempels van Bangkok: Wat Trimitr, Wat Po, de Chedi’s van de Koningen en het Koninklijk Paleis van Bangkok.

 

Dag 3: Traditionele markten van Bangkok

Net buiten de stad vind je de drijvende markt van Damnoen Saduak, een van de meest traditionele van Thailand. De markt van Maeklong is ook steeds de moeite: marktkramers breken snel hun kramen af wanneer de trein dwars door de markt rijdt, om die dan snel weer op te zetten eens de trein gepasseerd is. Vrije namiddag.

 

Dag 4: Binnenland Sukhothai

Op dag 4 van deze rondreis Thailand ontdek je het culturele binnenland in Sukhothai en het Zomerpaleis van Bang Pa-In. Een boottocht over de Chao Praya geeft je inkijk in het dagelijks leven op en rond water. In Ayutthaya bezoek je de Wat Phanan Choeng en de drie oude pagodes van Wat Phra Si Sanphet, indrukwekkende restant van de architecturale en culturele geschiedenis van Thailand. In Lopburi Phra Prang Sam Yot, een overgebleven monument uit de periode van de Cambodjaanse Khmer. Daarna richting Sukhothai.

 

Dag 5: Historisch Park Sukhothai

Sukhothai, het eerst onafhankelijk Thaise koninkrijk, bestreek op zijn hoogdagen het grootste deel van modern Thailand en delen van Maleisië en Myanmar. De bakermat van de Thaise beschaving. In het Historisch Park Sukhothai liggen nog steeds de bewaarde ruïnes van 21 tempels en monumenten. Bezoek ook Chiang Saen in het hoge noorden van Thailand. De historische stad ligt vlak bij het punt waar Myanmar, Laos en Thailand elkaar kruisen: de Gouden Driehoek. De dag sluit af met een boottocht over de Mekong.

 

Dag 6: Doi Mae Salong

In Doi Mae Salong ga je op zoek naar de bergvolkeren van deze theeregio. Onderweg naar Chiang Rai stop je bij de Heilige Visgrot en Mae Sai, het meest noordelijke dorp van Thailand. Daarna verder naar Chiang Rai.

 

Dag 7: Wat Phra Kaew

Dag 7 van deze 13-daagse rondreis Thailand. Vandaag bezoek je Wat Phra Kaew, eens de verblijfplaats van het heiligste Boeddhabeeld van het land: de Smaragdgroene Boeddha. Daarna richting het Oub Kham Museum, waar je een uitgebreide collectie gebruiksvoorwerpen leert ontdekken. Wat Rong Khun is de laatste stop voor vandaag. De Witte Tempel is versierd met spiegelglas.

 

Dag 8: Doi Suthep

In Chiang Mai bezoek je de Wat Phra That Dai Suthep, een van de heiligste tempels van de streek. Bovenop de berg Doi Suthep heb je een uniek zicht op de tempel. Andere hoogtepunten: Talat Warorod (de grootste markt van Chiang Mai) en de twee tempels Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing. Op de terugweg bezoek je de Botanische Tuinen van Koningin Sirikit.

 

Dag 9: Vrije dag Chiang Mai

 

Dag 10: Phuket

Vlucht naar Phuket en transfer naar het hotel. De rest van de dag vrij te besteden.

 

Dag 11 en 12: Vrije dagen Phuket

 

Dag 13: Terugvlucht

Dag vrij te besteden tot vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht.

 

 

Meer informatie?

haacht@miratours.be of 016 600 600