11-Daagse Rondreis Bali | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300

11-Daagse Rondreis Bali

Footprints in the Orient - The Asia Collection | Mira Tours - Reisbureau HaachtDuizenden uitgestrekte eilanden met een enorme diversiteit in landschap, natuur en cultuur … Dat is de Indonesische archipel. Meest bekend is ongetwijfeld Bali, dat je verwent met een mix van ongerepte jungle, imposante vulkanen en talrijke rijstvelden. Deze 11-daagse rondreis Bali van Footprints voert je mee naar de beschermde rijstterrassen van Jatiluwih, boeddhistische tempels en grote wandeltochten door de groene omgeving.

 

Programma:

Dag 1: Denpasar – Zuid-Bali, Seminyak (15 km)

Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. De rest van de dag vrij.

 

Dag 2: Zuid-Bali, Seminyak – Munduk (135 km)

Bezoek aan Tanah Lot, de heilige Balinese tempel op een rots in de zee. Daarna rijden we verder naar de rijstterrassen van Jatiluwih: een beschermde UNESCO Werelderfgoed site. Je reis gaat verder door de hooglanden richting Bedugul en Ulun Danu, een tempel uit de 17e eeuw aan het Beratan meer. Eindpunt in Munduk.

 

Dag 3: Munduk – Pemuteran (62 km)

Vandaag maak je een wandeling van 2 uur door Munduk, een regio bezaaid met koffieplantages, rijstvelden en watervallen. Vervolgens ga je verder naar Pemuteran, het Boeddhistische klooster van Banjar, Borobudur en warmwaterbronnen?

 

Dag 4: Pemuteran – Menjangan – Lovina (48 km)

Zustereiland Menjagan, deel van het West Bali National Park, staat bekend als prima locatie om te duiken. Na de picknick rijden we langs de noordkust verder naar Lovina.

 

Dag 5: Lovina – Candidasa (139 km)

’s Ochtends ga je met de boot in de Baai van Lovina op zoek naar een kolonie dolfijnen. Daarna verder richting de oostkust, dwars door de Kintamani, de bergstreek van vulkan Batur en het Baturmeer. Ook op het programma vandaag: Pura Besakih, Moedertempel der hindoeïstische tempels, en het waterpaleis van Taman Tirta.

 

Dag 6: Candidasa

Een vrije dag in badplaats Candidasa.

 

Dag 7: Candidas – Ubud (54 km)

Na een stop aan een vleermuizengrot bezoeken we het vissersdorp Kusamba. Daar zie je hoe ze op traditionele wijze zout winnen. En in voormalig koninklijke hoofdstad Klunklung ga je op bezoek in het 18-eeuwse justitiepaleis Kerta Gosa.

 

Dag 8: Ubud (15 km)

Bali te voet ontdekken? De omgeving van Ubud is daar ideaal voor. Bayad is het beginpunt van een 2 uur durende voettocht door het groen en de kruidentuinen van de regio. Onderweg geeft de gids uitleg over de helende werking van bepaalde lokale planten en kruiden. Daarna volgt nog een bezoek aan een grot en een ondergronds labyrint. Na de middag ontdek je het culturele hart van Bali en bezoek je no het Puri Saren paleis. Van hieruit werd Ubud bestuurd tussen 1800 en 1917.

 

Dag 9: Ubud – Zuid-Bali, Seminyak (47 km)

Terugrit naar het strandhotel aan de zuidkust.

 

Dag 10: Zuid-Bali, Seminyak

Vrije dag.

 

Dag 11: Zuid-Bali, Seminyak – Denpasar

Transfer naar de luchthaven.

 

Superior Hotels:

  • 1N Zuid-Bali/Seminyak: Alila Seminyak (Superior Room)
  • 1N Munduk: Sanak Retreat (1-Bedroom Bungalow)
  • 1N Pemuteran: The Menjangan (Monsoon Deluxe Room)
  • 1N Lovina: The Lovina (DeluxeRroom)
  • 2N Candidasa: Candibeach Cottage (Deluxe Ocean Room)
  • 2N Ubud: Alila Ubud (Superior Room)
  • 2N Zuid-Bali/Seminyak: Alila Seminyak (Superior Room)

 

Prijzen inclusief vluchten:

Vanaf € 2.313 p.p.

 

Meer informatie?

Een strandverlenging of side-trip naar Jogykarta en de tempels van Borobudur en Prambanan? Contacteer ons voor meer informatie.

haacht@miratours.be of 016 600 600