Ontdek Kroatië op je eigen ritme | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300

Rondreis Hoogtepunten Kroatië

Wens je alle hoogtepunten van Kroatië te ontdekken, van het culturele hinterland tot de fraaie kuststeden die het land rijk is? Dan raden we je graag een boeiende selfdrive aan van Zagreb via Plitvice en dan verder langs de kust via Split tot Dubrovnik. De Dalmatische kust liever in alle rust verkennen, met minder kilometers? Dan stellen we graag een reis voor je samen met enkele exclusieve hotels langs de kust als vaste uitvalsbasis. Laat ons weten op welke ritme jij Kroatië wil ontdekken. Wij doen de rest!

 

Offerte aanvragen:

haacht@miratours.be of 016 600 600

Programma

Dag 1: Vlucht Brussel  Zagreb

Ophalen huurwagen. Twee nachten in Hotel The Esplanade Zagreb *****, Hotel Amadria Park Capital *****, Hotel Academia Zagreb **** of Hotel As Zagreb ****.

Dag 2: Zagreb

Verkenning van de historische stad Zagreb met zijn gezellige bovenstad en monumentale benedenstad. De wijk Kaptol was vroeger het religieuze centrum van de stad. Vandaag priemen spitse torens omhoog in het gezelschap van het aartsbisschoppelijk paleis dat wel eens met het Kremlin wordt vergeleken. Gradec is groen met pleintjes, fruitkleurige barok op de gevels en kerken met restanten van de stadswallen. Het aanzien van de benedenstad werd bepaald door een Weens architect en dat is merkbaar in het rechte stratenpatroon en de statige gebouwen waar de belangrijkste musea onderdak hebben.

Zagreb - Ontdek Kroatië op je eigen ritme | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300

Dag 3: de Meren van Plitvice

Uniek Nationaal Park, waar zich over acht kilometer en met zestien meren, die elkaar trapsgewijs voeden, een landschap zonder gelijke ontvouwt: indrukwekkende watervallen storten zich te pletter in turkooizen meren, van het ene niveau naar het andere. Een onmisbare stop op elke reis door Kroatië! Verder richting Zadar (± 160 km) waar u twee nachten verblijft in Hotel Adriana *****, Hotel & Spa Iadera ***** of Hotel Bastion ****.

Dag 4: Zadar

Vroegere hoofdstad van Dalmatië: 4 eeuwen Venetiaanse overheersing hebben er hun sporen nagelaten, maar vooral de St.-Donatiuskerk is het symbool van de stad. Een leuke wandeling is langs de boulevard Riva Nova naar de kunstwerken ‘Zeeorgel’ en de ‘Groet aan de Zon’ van kunstenaar Nikola Bašić. Alfred Hitchcock verhief Zadars zonsondergang als de mooiste op aarde, toen hij hier in 1964 verbleef.

Zadar - Ontdek Kroatië op je eigen ritme | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300

Dag 5: Šibenik Trogir Split

Šibenik heeft een gezellig middeleeuws centrum waar de wirwar van steegjes en trappen een Italiaanse charme oproept. De St-Jacobuskathedraal wordt tot het werelderfgoed gerekend. Trogir, op een klein eiland, is met zijn Venetiaanse paleizen en resten van de middeleeuwse stadsmuur één van de mooiste kustplaatsjes van Dalmatië.

U logeert twee nachten in Šibenik, Trogir, Solin of Split, in Hotel Le Méridien Lav *****, Designhotel Split ****, Hotel Salona Palace ****, Brown Beach House ****, Hotel Ola ****, Designhotel D-Resort **** of Briig Boutique Hotel ****.

Dag 6: Het historische Split

Split is vandaag het meest verbazingwekkende stadscentrum van Kroatië: de stad is gebouwd rond het meer dan 1700 jaar oude paleis van keizer Diocletianus, een waar labyrint van straatjes en gebouwen, Korintische zuilen, romaanse en barokke woningen, Romeinse bas-reliëfs, gotische-renaissancistische gevels, dit in combinatie met talrijke winkeltjes, bars en terrasjes. Bezoek aan dit indrukwekkende paleis van Diocletianus, het plein van de republiek, de aangename Riva of zeeboulevard, het Archeologisch museum, de Galerija Mestrovič…

Dag 7: Mostar of het schiereiland Pelješac

Opteert u voor een daguitstap naar Mostar (Bosnië-Herzegovina), een parel van middeleeuwse Ottomaanse architectuur met een christelijk en islamitisch gedeelte, dan belandt u in een andere wereld met het beroemde bedevaartsoord Medjugorje onderweg. U keert dan terug langs de vruchtbare delta van de Neretva, een reusachtige “boomgaard” met citrusvruchten en groententeelt, met dorpjes langs waterwegen aangelegd: elk huis heeft een aanlegsteiger en een boot, waarmee groenten en fruit vervoerd worden. In het oogstseizoen verkopen de telers hun opbrengst aan de weg.

Verder tot het groene en bergachtige schiereiland Pelješac met spectaculaire landschappen. (kortste weg ook vanuit Makarska en met een ferry vanuit Ploče). Pelješac is het mekka van de gastronomie met zijn oesters en mosselen uit Ston, zijn heerlijke wijnen (oa de rode Dingač, Postup en Plavač), zijn rijk aanbod aan vissoorten en zijn zoutpannen.

U verblijft 2 nachten in Hotel Indijan **** in Orebič.

Split - Ontdek Kroatië op je eigen ritme | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300

Dag 8: Orebič & Korčula

Orebič is een rustig en welvarend kustplaatsje met een promenade in de schaduw van palmbomen en villa’s die schuilgaan onder een weelderige plantengroei. Het strand van Trstenica wordt beschouwd als het mooiste van de streek. Maar de trots van Orebič is het Franciscanenklooster Maria der Engelen met een beroemde icoon en een kerkhof met trotse grafstenen van kapiteinen en rijke handelaars.

Vanuit het haventje vlakbij uw hotel kan u de voetgangersferry nemen met aankomst in het historische hart van de schitterende verstrekte stad Korčula. Een must is niet alleen het Iconenmuseum van de Allerheiligenbroederschap, maar ook de St. Marcuskathedraal. Op uw terugreis richting Dubrovnik dient u zeker halt te houden in Ston, waar een indrukwekkende 5,5 km-lange muur de toegang tot het dorp in de 16de eeuw moest controleren.

Dag 9 & 10: Dubrovnik

Het voormalige Ragusa ligt op een rots omringd door hoge wallen en is één van de mooiste vestingwerken ter wereld (werelderfgoed Unesco). Een wandeling in de ommuurde stad met zijn indrukwekkende stadspoorten of langs de Placa laat u de bijzonderste bezienswaardigheden zien: de Onofriofontein, het franciscanen- en dominicanenklooster en de kathedraal, het Plein van de Loggia, het Sponzapaleis en het Paleis van de Rector. Leuk zijn de terrasjes aan de oude haven of een wandeling op de wallen.

U logeert twee nachten in Hotel More *****, Designhotel Villa Dubrovnik *****, Hotel Excelsior Dubrovnik *****, Hotel Lapad **** of Hotel Kompas Dubrovnik ****.

Dag 11: Dubrovnik Brussel

Inlevering van uw huurwagen en terugvlucht naar Brussel of mogelijkheid tot een verlenging van uw verblijf in één van de uitstekende hotels in Dubrovnik of Montenegro.

Dubrovnik - Ontdek Kroatië op je eigen ritme | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300


Insider TIP

Ook buiten juli en augustus valt er heel wat te beleven in Kroatië. De 10 tips al gezien in ons vakantiemagazine?

Bekijk het magazine online of kom je exemplaar ophalen!

 


 

Meer informatie?

haacht@miratours.be of 016 600 600


Caractere | Mira Tours - Reisbureau Haacht

25 jaar ervaring, sterke specialisatie en grondige knowhow. 25 jaar kwaliteit en persoonlijke service. De familiale toerismegroep Caractère kent de bestemmingen en hotels in Zuid-Europa door en door, waardoor ze net datgene selecteren dat het beste bij uw reisprofiel past.

Vraag ons naar hun aanbod »