Beleefreis Alentejo, Portugal | Mira Tours - Reisbureau Haacht 1024 x 300

Beleefreis Alentejo, Portugal

Hou je van stilte en desolate landschappen in een heerlijk zonnig klimaat? Van authentieke dorpen die een bezienswaardigheid op zich zijn? Word je geboeid door oude tradities en een landelijk leven? Dan moet je naar de Alentejo in Portugal. Dorpjes als arendsnesten gelegen, prachtige stadjes met een rijk verleden en een van de mooiste kustlijnen van Zuid Europa. Logeer in het 15e-eeuwse klooster van Evora of het 5* Farm House São Lourenço do Barrocal. Ga op zoek naar menhirs, steencirkels en marmergroeven. Bezoek de paardenfokkerij van Alter Real en de Romeinse ruïnes van Mirobrigo.

Romantisch dineren onder de mooiste sterrenhemel

Het team van specialist Caractère ontdekte de prachtige streek 15 jaar geleden en werd op slag verliefd. Als eerste touroperator in België namen ze de bestemming op in hun programma. Naast vele unieke tips en gepersonaliseerd advies, zorgt het team voor talrijke extra’s. Zo breng je een bezoek aan een kurkfabriek met gids. Wist je dat de Space Shuttle met kurk uit de Alentejo werd geïsoleerd?

‘Sterren kijken met je geliefde’

En dat is lang niet alles. Vijf jaar geleden kreeg Alentejo als eerste plek ter wereld het ‘Starlight Tourist destination label’ voor zijn prachtige sterrenhemel: de Dark sky reserve. De melkweg is er gegarandeerd 250 nachten per jaar te zien, en er is geen sprake van lichtvervuiling.

Caractère zorgt hier voor één van de meest romantische momenten in je leven. Onder begeleiding van een astronoom en met professionele telescopen zal je de sterrenhemel voor altijd anders zien! Dit speciale moment combineer je met een verblijf in een Sky view suite van het exclusieve L’And & Vineyards hotel. Waar je geniet van een verfijnd gastronomisch diner én winetasting uit de eigen wijngaard. En ’s nachts? Dan schuift het dak boven je bed open zodat jullie zalig slapen onder de blote sterrenhemel.

 

TIP:

Elke rondreis van Caractère kan verlengd en/of gecombineerd worden met andere beleefreizen en hotels. Of met enkele unieke buitengewoonpakketten.


Caractere | Mira Tours - Reisbureau Haacht

25 jaar ervaring, sterke specialisatie en grondige knowhow. 25 jaar kwaliteit en persoonlijke service. De familiale toerismegroep Caractère kent de bestemmingen en hotels in Zuid-Europa door en door, waardoor ze net datgene selecteren dat het beste bij uw reisprofiel past. Vraag naar hun aanbod bij ons, uw reisagent.

Vraag ons naar hun aanbod »


 

Meer informatie?

haacht@miratours.be of 016 600 600