Artikel Cruise & Style | Mira Tours - Reisbureau Haacht

Artikel Cruise & Style

CRUISE & STYLE had een interview met Glenn Stevens, zaakvoerder van Mira Tours. Iemand die een jarenlange ervaring heeft op het gebied van cruisevakanties. Hij geeft graag zijn kennis en passie door aan klanten die een cruise willen boeken!

C&S: Wij mogen jou zonder oneerbiedig te willen zijn toch ‘een oude rot’ in het vak noemen?

Glenn: “Als je mij zo noemt, is dat zeker geen belediging maar eerder een compliment. Ik heb inderdaad zelf al meer dan 20 cruises gedaan bij verschillende rederijen en op diverse schepen gaande van de absolute top tot en met zeilcruises. Dat houdt ook in dat ik zowat in alle vaargebieden thuis ben: Alaska, Azië, Zuid-Amerika, maar ook dichter bij huis zoals de Middellandse Zee, de Baltische Staten, de Noorse Fjorden enz… Het spreekt vanzelf dat de ervaringen die ik hierbij heb opgedaan, thans goed van pas komen wanneer een klant mij vraagt om een cruise te boeken. Vooral aan mensen die hoegenaamd nog geen ervaring hebben op cruisegebied, kan ik uiteraard heel wat belangrijke informatie overbrengen.”

C&S: Wat mag zo’n klant dan precies van jou verwachten?

Glenn: “Kort samengevat: een totaal uitgewerkt pakket volledig naar de wensen van de klant inclusief het boeken van eventuele pre- en post nights, leuke tips over restaurants aan boord, bezienswaardigheden onderweg enz… Maar dat klinkt uiteraard simpeler dan het in feite is.”

C&S: Dat lijkt ons inderdaad geen eenvoudige job?

Glenn: “Elke job wordt eenvoudiger naargelang je het werk graag doet en ik ben al jarenlang hierdoor gepassioneerd. En wat is er nu nog mooier dan dat je die passie met andere mensen kan delen? Het is leuk om met mensen die al een aantal cruises gedaan hebben van gedachten te wisselen, maar het is uiteraard nog leuker om mensen die nog nooit op cruise zijn geweest, om juist die mensen dankzij je eigen kennis en ervaring een cruise te kunnen aanbieden waar ze nog jaren onvergetelijke herinneringen aan zullen overhouden.”

“Maar dat betekent in de eerste plaats dat je moet kunnen luisteren naar wat die mensen zelf in gedachten hebben. Welke leeftijd hebben ze, gaan ze met de kinderen of alleen, houden ze van actie of willen ze liever relaxen en lui lekker ontspannen, hoelang willen ze op reis, wat is hun budget… een resem vragen waar wij vooraleer we ook maar iets ondernemen, best een antwoord op moeten kennen. Met al deze gegevens gaan we dan aan de slag en stellen een pakket samen dat specifiek voor deze mensen in aanmerking komt.”

“Het is door op deze manier te werken dat wij met ons reisbureau al meer dan 30 jaar marktleider zijn in de regio. Weet je wat ons werk zo fijn maakt? Dat is een tevreden klant die na zijn eerste cruise, na één of twee jaar terug bij jou komt aankloppen omdat je hem destijds met goede raad hebt bijgestaan waardoor hij op die specifieke vakantie de tijd van zijn leven heeft gehad en die dat nog eens graag wil herhaald zien. Dat zijn momenten die echt voldoening schenken in je werk, daarvoor doen we het.”

C&S: Groepscruise 2015?

Glenn: “Voor de lezers die nog geen cruise ervaring hebben, of diegene die de voorkeur hebben dat wij hun cruise begeleiden, kunnen ook met onze jaarlijkse groepscruise meegaan. Belangrijk daarbij is, dankzij onze jarenlange ervaring, dat wij hen goede hints kunnen geven over wat zij het best kunnen doen in iedere aanleghaven en dit zonder enige verplichting. Dit creëert een absolute meerwaarde voor ieder zijn vakantie.”

 

Download Artikel