Expeditiecruise Noordoost Passage | Mira Tours - Reisbureau Haacht

Expeditiecruise Hapag-Lloyd: Noordoost Passage

Unieke cruise waar andere schepen gedwongen rechtsomkeer moeten maken

Dikke velden pakijs bedekken het Arctische water. Er lijkt geen doorkomen mogelijk in dit ongerepte winterlandschap. Maar dankzij de ervaren bemanning worden zelfs spectaculaire routes zoals de Noordoost Passage doorwaadbaar. Vergezeld van het geluid van ijs verbrijzeld door de romp, snijden de MS BREMEN en MS HANSEATIC zich een weg dwars door de enorme obstakels. Daar waar de meeste andere schepen gedwongen rechtsomkeer moeten maken.

 

MS BREMEN: Expeditiecruise naar Noordoost Passage

In 2014 was de MS HANSEATIC het eerste niet-Russische cruiseschip dat succesvol langs de Noordoost Passage navigeerde. De legendarische zeeroute in de Noordelijke IJszee die langs de noordkust van Azië en Europa loopt, van de Beringstraat naar de Witte Zee. In september 2016 volgde een tweede succesvolle cruise langs deze tot de verbeelding sprekende route…

De expeditie vertrok vanuit het Noorse Tromso en meerde aan in het Russische Moermansk waar het avontuur officieel begon. Na het doorkruisen van de Barentszzee werd het anker uitgeworpen in Nova Zembla en Frans Jozefland. Waar, na een kort verblijf, koers werd gezet naar Severnaya Zemlya. Tussenstops waren er in Siberië, Wrangel Eiland en Chukchi Schiereiland. De reis eindigde bij het ronden van Kaap Dezjnjov.

Tijdens de cruise organiseerde de bemanning vele tochten met de 14 rubberboten. Tijdens deze spectaculaire wildobservaties werden tientallen walrussen en ijsberen gespot. Op een eiland zelfs 16 ijsberen ineens! Sommige met schattige ijsberenpups.

Kapitein Natke: “De Noordoost Passage was en zal steeds spectaculair zij n. Niet te vergelijken met een gewone cruise. De overweldigende natuur maakt indruk met unieke en spannende uitzichten. Nooit eerder zag ik zo’n groot aantal ijsberen op een cruise. Ook genoten we van het spectaculaire Noorderlicht en van drie prachtige dagen vol zon op Wrangel Eiland. Een unieke ervaring die we willen herhalen in 2018. Interesse? Wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt.”

 

Expeditiecruise Noordoost Passage

  • Tromsoe naar Nome
  • 28 dagen
  • van 11 augustus tot 7 september 2018
  • Met o.a. Moermansk, Nowaja Semlja, Franz Josef Land, Severnaya Zemlya, Kaap Chelyuskin, Nieuw Siberische Eilanden, Wrangel Eiland, Kolyuchin Eiland en Chukchi Schiereiland.

 

Hapag-Lloyd Cruises

De rederij verheft verwennen tot een kunstvorm. Hun vier schepen, drijvende boutiquehotels, hebben elk een eigen, bijzonder karakter. In alle luxe en comfort varen ze je naar honderden bestemmingen en verrassen ze met interessante programma’s aan boord en aan wal. Eén ding verandert nooit: de passie van de bemanning om jouw persoonlijke dromen te realiseren.

In 2019 wordt de Hapag-Lloyd vloot uitgebreid met twee nieuwe 5-sterren expeditieschepen. Uiteraard uitgerust met state-of-the-art technologie. Met PC6, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen, zijn ook zij geschikt voor zowel expedities naar de poolgebieden als voor luxecruises naar tropische bestemmingen zoals het Amazonegebeid.

 

Meer informatie?

haacht@miratours.be of 016 600 600